11 Ocak 2014 Cumartesi

Makyaj Hileleri ile Daha Güzel Görünün

Az makyaj malzemesiyle istediğiniz sonuca ulaşabilir misiniz? Evet. Böylesi hem daha pratik hem de çok ekonomik. Önemli olan, bazı püf noktalarını bilmek.



Kaşlarınızı şekillendirin, gözlerinizi büyütün
Gözlerinizin daha çok ortaya çıkması için, tüm kaşınızın altına pudra kullanın ama özellikle orta kısma ve eğimli alana daha çok uygulayın. Bu kısım, kaşınızın en yüksek kısmı olduğu için insanlar gözlerinizin daha büyük olduğunu düşüneceklerdir. Daha sonra kaşlarınıza saçlarınızın renginde, toz far uygulayın ve kaşlarınızı belirginleştirin.


2. Göz makyajı uygulamadan önce gözünüze salatalık dilimleri koyup 15 dakika bekletirseniz, göz çevresindeki şişkinlik iner. Böylece, bu şişkinlikleri kapamak için tonlarca kapatıcı kullanmanıza gerek kalmaz.




3. Sivilcelerinizi makyajla kapamadan önce, kırmızılığını almak için üzerinde biraz buz gezdirirseniz, kullandığınız fondöten hem daha kolay kapama sağlar, hem de az kullanacağınızdan çabucak tükenmemiş olur.


4. Dudakları daha dolgun göstermek için özellikle ince dudaklarda krem rengi tonlarında kalemle dudak çizginizin bir çizgi kadar dışına hafif bir gölge yapmanız gerekir. Açık tonlarda ve parlak lip gloss, dudaklarınızı daha dolgun gösterir.





     


5. Çekik gözlere sahip olmayı tek bir makyaj ürünüyle başarabilirsiniz. Bunun için üst  kirpiklere sıvı eyeliner sürün. İç köşeden  başlayarak çektiğiniz ince çizgiyi, gözün dış köşesine doğru kalınlaştırın. 
6.
Elmacık Kemiklerinizi Belirginleştirin 
Özellikle yuvarlak bir yüze sahipseniz yüzünüzü daha ince göstermenin ayrıca bir yolu da yüzünüze uyguladığınız fondötenin ve gölgelendirme işleminin ardından elmacık kemikleri üzerine terracotta uygulamaktır; böylelikle elmacık kemikleriniz daha belirgin olacak ve oval görünen bir yüze sahip olacaksınız.

7. Kirpikleri daha dolgun göstermek için de alt kirpiklerin bitimine siyah kalem çekin.


8.Yüzü zayıf gösteren makyaj hileleri nelerdir?

Fondöten: Makyajın başlangıcıdır. Temiz ve nemlendirilmiş bir cilde uygulanması gerekir. Gıdı bölgesinde sarkma sorunu veya sivri çene, geniş alın, kemikli burun ve elmacık kemikleri belirgin olmaması gibi durumlarda iki adet fondötene ihtiyacınız olacak: Birincisi; cildinizden 1 ton açık veya 1 ton koyu ikincisi de uyguladığınız fondötenin renginden 1 ton koyu ve mat bir fondöten ile gölgelendirme yapabilirsiniz.Suda akmayan makyaj ürünlerini çıkarmak için özel makyaj temizleyici ürünleri kullanmak gerekir. Eğer böyle bir temizleyiciniz yoksa zeytinyağını deneyebilirsiniz.

9 Burnunuz genişse 
           Burnunuzun üzerine (burun kemiğiniz boyunca) daha açık tonda; burun kanatlarınıza ise daha koyu tonda fondöten sürün. Parmağınızla fondöteni iyice yayın ve 2 ton arasındaki sınırları yedirip yok edin, mat bir pudrayla pudralanın.




Daha dolusuyla var, devamı yakında takipte kalın.. 

Sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder